«

»

Пчелен прашец

Pcelen prashecПчелен прашец със 100% запазени качества.

Пчелният прашец е най-пълноценната храна позната на човека и съдържа в себе си всичко необходимо за да бъдем здрави.Ежедневната консумация на пчелен прашец може да снабди човешкия организъм с необходимите витамини и микроелементи.Той има високо съдържание на протеин и е единствената позната храна , съдържаща всички аминокиселини.

Пчелният прашец е продукт с уникални качества , които го правят незаменим в хранителната промишленост,козметиката и медицината.

Значението на прашеца за пчелното семейство е голямо, тъй като се използва за храна на пчелите.Едно добре развито пчелно семейство за една година консумира около 30 кг прашец.С помощта на устройство наречено “прашецоуловител” около 20% от прашеца на семейството се отнемат, без това да има вредни последствия.

Прашецът е природен концентрат, богат на разнообразни хранителни вещества.Освен безспорните предимства в здравословното хранене, пчелният прашец има и много лечебни свойства.Влияе благотворно върху метаболизма и растежа на човешкия организъм.Действа като имуностимулатор. Спомага за възстановяване след боледуване,при усилена физическа и умствена дейност.Помага за дейността  на черния дроб и заздравява стените на кръвоносните съдове.Прашеца укрепва сърцето и нормализира кръвното налягане.

Препоръчителната дневна доза е около 15-20 грама за срок до 3 месеца,а след това пауза за поне месец.Препоръчва се приема на прашец да бъде предимно по време на смяна на сезоните (зимa-пролет).

Пчелният прашец е богат на витамини – A,B1,B2,B5,B8,C,D и Е.Богат е и на фолиева киселина и се препоръчва при хора страдащи и склонни към анемия.